Atelier Collectif d'Anvers

Collab Schoenen Torfs

logo torfs

Samenwerking tussen Schoenen Torfs en het high fashion werk van Atelier Collectif d'Anvers. Alleen maar voordelen, dat willen we jullie niet ontzeggen!

Natalie VAn Lijsebettens
Stel Jouw Vraag

Atelier Collectif d'Anvers & Schoenen Torfs

Collectif d'Anvers

Collectif d'Anvers is een antwerps maatwerk lederatelier waar alle schoenen, tassen en accesoires op maat gemaakt worden. In 2015 werd Atelier Collectif d'Anvers het 'Handmade in Belgium' label uitgereikt. Collectif d'Anvers werkt nauw samen met internationale designers* en artiesten van eigen bodem als Daan en Axel Daeseleire.

Collab

Schoenen Torfs is een Belgisch familiebedrijf dat maar al te graag jong Belgisch talent, in casu Collectif d'Anvers, steunt.
Sinds vier seizoenen, zet Schoenen Torfs dan ook graag een nieuwe designer in de spotlights, vandaar ook deze collab tussen Schoenen Torfs en het high fashion werk van Atelier Collectif d'Anvers. Het collab laarsje kan in de Tors winkels gepast worden.

De wereld van Torfs

Het familiebedrijf Schoenen Torfs is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende schoenretailer met meer dan 70 winkels in Vlaanderen en een online shop in België en Nederland. De wereld van Torfs drijft op de inzet van een gepassioneerd bloggers team.

* Casper Werner creëert outfits voor Lady Gaga, Magda Butrym mag Victorio's Secret Angels tot haar fans rekenen, Iris Van Herpen werkt samen met topfotografen Nick Night & Karl Lagerfeld, Jan-Jan Van Essche resideert in NYC, Capara & Casper Werner prijken in de ELLE Fashion Powerlist 2016.

SMOKEY JANE

Exclusief Enkellaarsje Collectif d'Anvers Collab Schoenen Torfs

Hand & Maatwerk

Oprichtster en designtalent Natalie Van Lijsebettens stelt ambacht en duurzaamheid helemaal voorop. Key-items, waar Schoenen Torfs zich volledig in kan vinden. De schoenen van dit atelier worden volledig op de old school manier geproduceerd, met de allerbeste materialen en dit door een zeer getalenteerde jonge ontwerpster.

Gepersonaliseerd

Het laarsje is volledig handgemaakt, met een lederen onderwerk van 5 mm dik. De zolen zijn doorgenaaid, het houten hakje met de hand gesculpteerd.U kiest uw maat, de kleur en de initialen of 'lucky number' / geluksgetal ** bij bestelling via onze shop. Creëer je eigen stijl, geef een persoonlijke toets aan jouw schoenen. Ontdek jezelf en toon je stijl!

Duurzaam

Voor het enkellaarsje dat samen met Schoenen Torfs werd ontwikkeld, kozen we voor natuurlijk gelooid stierenleder. Dit leder is chroomvrij en bij het looien worden alleen vegetale looistoffen gebruikt. Het is een doorkleurd leder, wat niet alleen aan de oppervlakte te zien is, maar ook in de doorsnee.

** In onze shop kan je je initialen of 'lucky number' / geluksgetal meegeven bij bestelling.

collectifdanvers-logo
RAW

RAW HIDE
TOOLED TO PERFECTION
Organically Tanned Hand-Tooled
Raw Look Silken Feel Purest Leather

TRUE

PURE FASHION
TRUE TO THE SOURCE
Each Pair One Of A Kind
Natural Leather Unique Hand-Made Design

Atelier Collectif d'Anvers werd opgericht door Natalie Van Lijsebettens (26/09/1978). Nadat Natalie Van Lijsebettens haar diploma in de "Oosteuropese talen en Culturen" haalde, besliste ze om de opleideing "Ambachtelijk schoenen maken" in Nieuwegein te gaan volgen. De liefde voor schoenen zit haar dan ook in het bloed. Haar familie is altijd actief geweest in de schoenenhandel en –makerij. Nu is ze één van de witte raven die een schoen van begin tot het einde in elkaar kunnen zetten. Van patronen tekenen tot leder stikken, hakken maken, de zool doornaaien, alles doet ze met de hand. Inmiddels bestaat het atelier 'Collectif d'Anvers' 5 jaar en specialiseerde het zich in maatwerk voor mannen en vrouwen.
Het proces van het creëren van een schoen of laars begint altijd bij de leest. HIerbij kiest de ontwerper zijn vorm en hakhoogte. Van patronen maken tot leder snijden, alles gebeurt met de hand in ons atelier. Op de leest wordt een leren binnenzool opgezet, waarop de gestikte schoen gemonteerd wordt. Voor de afwerking kozen we voor een leren doorgestikte buitenzool van 5mm dik en een handgesculpteerd houten hakje.
Voor dit enkellaarsje hebben we gekozen voor natuurlijk gelooid stierenleder. Dit leder is chroomvrij en bij het looien worden alleen vegetale looistoffen gebruikt. Het is een doorkleurd leder, wat niet alleen aan de oppervlakte te zien is, maar ook in de doorsnee. Tijdens het kleuren wordt het leder behandeld met natuurlijk wax. Het laarsje is volledig handgemaakt, met een lederen onderwerk van 5 mm dik. De zolen zijn doorgenaaid, het houten hakje met de hand gesculpteerd.
Het familiebedrijf Schoenen Torfs is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende schoenretailer met meer dan 70 winkels in Vlaanderen en een online shop in België en Nederland. Sinds 2006 is het bedrijf één van de beste werkgevers van België en vanaf 2006 is Torfs ook jaarlijks verkozen tot Beste Winkelketen van België in de categorie schoenen. Consumenten vinden bij Schoenen Torfs meer dan alleen schoenen, Torfs biedt 7/7 inspiratie via de website www.torfs.be, via haar winkels en het Choez magazine dat twee keer per jaar gratis verschijnt. Samen met haar bijna 700 medewerkers de meest klantvriendelijke schoenretailer zijn en blijven, dat is haar streven.
Schoenen Torfs is een Belgisch familiebedrijf dat maar al te graag jong Belgisch talent steunt. Sinds vier seizoenen, zetten we dan ook graag een nieuwe designer in de spotlights, vandaar ook deze collab tussen Torfs en Atelier Collectif d'Anvers. Oprichtster en designtalent Natalie Van Lijsebettens stelt ambacht en duurzaamheid helemaal voorop. Key-items, waar Schoenen Torfs zich volledig in kan vinden. De schoenen van dit atelier worden volledig op de old school manier geproduceerd, met de allerbeste materialen en dit door een zeer getalenteerde jonge ontwerpster. Alleen maar voordelen, dat willen we jullie niet ontzeggen!
Torfs ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een bedrijf met een groot hart te zijn. Dit betekent concreet dat we willen zorg dragen en luisteren naar al onze stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers én de omgeving waarin we actief zijn. Omdat we zien, horen, ervaren dat de wereld verandert en dat mensen nu al de gevolgen ondervinden van deze veranderingen. Gewoon doorgaan alsof er niets aan de hand is, is geen optie. Een bedrijfsmodel waarin de mens en duurzaamheid centraal staan is voor ons de kern om succesvol te zijn en te blijven.

Contact

Volg Atelier Collectif d'Anvers